Orsi fahéjas és pudingos csigája
Orsi fahéjas és pudingos csigája
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • cukor - 10 dekagramm
    • só - 1 kevés
    • citromhéj - 1 darab
    • élesztő - 1 darab
    • tej - 1 darab

    Töltelékhez

    • fahéj - 1 darab
    • tej - 4 dl
    • pudingpor - 1 csomag
    • cukor - 3 evőkanál
    • olvasztott Rama - 10 dekagramm

    Elkészítés:

    1. Közepesen lágy kelt tésztát készítünk a liszt, tojás, cukor, só, citromhéj és a tejben felfuttatott élesztő keverékéből. Ha nem elég lágy tejjel tesszük azzá.
    2. Ha megkelt a tészta, kb. 50-60 perc, vékonyra nyújtjuk és megkenjük olvasztott Ramával, majd megszórjuk a fahéjas cukorral, vagy megkenjük pudinggal, de akkor nem kell az olvasztott Rama.
    3. Feltekerjük és felszeleteljük. 180 fokon sütjük amíg szép szint nem kap a csigánk. Nagyon finom.