Feltöltve:

Ostoros kalács

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Töltelék

Ráma25 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
cukor15 dekagramm
kakaópor2 evőkanál

Tészta

liszt60 dekagramm
tojássárgája2 darab
olaj2 evőkanál
cukor6 dekagramm
1 csipetnyi
tej4 dl
élesztő6 dekagramm

Desszertek: Ostoros kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet, a cukrot, a tojások sárgáját, az olajat és a sót belerakjuk egy nagyobb tálba. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztbe öntjük. Összegyúrjuk a tésztához valókat és 30 percig meleg helyen kelesztjük.

2

Amíg a tészta kel, addig a tölteléket megcsináljuk. A Ramát a cukrokkal habosra keverjük, majd a végén hozzászitáljuk a kakaóport és jól elkeverjük.

3

A kissé megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és cipót formázunk belőle. Az egyik cipót lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A töltelék egyhatodával megkenjük a tésztát, majd szorosan, amennyire csak tudjuk feltekerjük. A tésztavégeit lenyomkodjuk. Ezt megcsináljuk mind a 6 cipóval. Majd 3-3-at jó szorosan összefonunk úgy, hogy az a része legyen befelé, ahol a tészta véget ért.

4

Tepsibe rakjuk, olajjal vékonyan megkenjük és még 20 percig kelesztjük, majd megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem