Ostoros kalács
Ostoros kalács
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Töltelék

    • Ráma - 25 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • cukor - 15 dekagramm
    • kakaópor - 2 evőkanál

    Tészta

    • liszt - 60 dekagramm
    • tojássárgája - 2 darab
    • olaj - 2 evőkanál
    • cukor - 6 dekagramm
    • só - 1 csipetnyi
    • tej - 4 dl
    • élesztő - 6 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A lisztet, a cukrot, a tojások sárgáját, az olajat és a sót belerakjuk egy nagyobb tálba. A tejben megfuttatjuk az élesztőt, majd a lisztbe öntjük. Összegyúrjuk a tésztához valókat és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
    2. Amíg a tészta kel, addig a tölteléket megcsináljuk. A Ramát a cukrokkal habosra keverjük, majd a végén hozzászitáljuk a kakaóport és jól elkeverjük.
    3. A kissé megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és cipót formázunk belőle. Az egyik cipót lisztezett deszkán kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk. A töltelék egyhatodával megkenjük a tésztát, majd szorosan, amennyire csak tudjuk feltekerjük. A tésztavégeit lenyomkodjuk. Ezt megcsináljuk mind a 6 cipóval. Majd 3-3-at jó szorosan összefonunk úgy, hogy az a része legyen befelé, ahol a tészta véget ért.
    4. Tepsibe rakjuk, olajjal vékonyan megkenjük és még 20 percig kelesztjük, majd megsütjük.