Feltöltve:

Ostorosi kalács

65
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojássárgája3 darab
tej4 dl
1 darab
cukor6 dekagramm
élesztő5 dekagramm
olaj2 evőkanál
liszt60 dekagramm

krem

Ráma25 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
porcukor20 dekagramm
kakaó3 evőkanál

Desszertek: Ostorosi kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet, a tejben felfuttatott élesztőt és a többi alapanyagot könnyen nyújthatóvá tesszük. Ha túl lágy, akkor még adhatunk hozzá egy kevés lisztet, majd 1/2 órát kelesztjük.

2

A Ramát kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítőanyaggal.

3

A tésztát ha megkelt, 6 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a töltelékkel, majd feltekerjük. Hármat összefonunk és még 1/2 órán át kelesztjük. Tetejét megkenjük tojással, szórhatunk rá durvára darált diót is. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem