Ostyalapos citromos-diós sütemény
Hozzávalók
A tésztához
tojásfehérje keményre vert habja | 6 darab |
---|---|
só | 1 csipetnyi |
tojássárgája | 6 darab |
darált dió | 15 dekagramm |
darált keksz | 15 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
sütőpor | 0.5 csomag |
Továbbá
ostyalap a tepsi kibéleléséhez | 1 darab |
---|---|
Rama a kenéshez | 1 kevés |
A krémhez
tej | 2.5 dl |
---|---|
liszt | 3 evőkanál |
cukor | 10 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
citrom leve és reszelt héja | 1 darab |
A bevonáshoz
tortabevonó csokoládé | 15 dekagramm |
---|---|
étolaj | 3 evőkanál |
Desszertek: Ostyalapos citromos-diós sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, apránként a cukrot hozzáadagoljuk és addig verjük, amíg kemény nem lesz, majd hozzáadjuk a tojássárgákat és a többi hozzávalót is, de mindig csak apránként. Simára kikeverjük. Egy közepes méretű tepsit kikenünk Ramával és kétsorosan kibéleljük ostyalappal. Egy 5 lapos ostyacsomag nem fogyott el. Azért kell két rétegben kibélelni, mert ezután ráöntjük a tésztamasszát és egy kissé alá folyik az ostyalap alá és rásül. Ezt az alsó lapot sütés után eltávolítjuk. Az ostyalapokra ráöntjük a kivert tésztamasszát és megsütjük. Krém: a cukrot a liszttel összekeverjük, majd a tejjel együtt sűrűre felfőzzük. Kihűtjük és a kihabosított Ramával összekevertjük. Ízlés szerint citrommal ízesítjük a krémünket és a kihűlt tésztára kenjük. Hűtőbe tesszük egy órára. Vízgőz felett a csokit az olajjal felolvasztjuk, simára keverjük és a lehűlt krémre kenjük. Nagyon finom sütemény.