Feltöltve:

Őszibarack

access_alarm 40
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

tojássárgája4 darab
Rama Vajas Íz10 dekagramm
tejföl1 dl
finomliszt35 dekagramm
rum dl
porcukor17 dekagramm
tojásfehérje2 darab
szódabikarbóna1 csipetnyi
baracklekvár1 teáskanál
cukrozatlan kakaópor1 evőkanál
apróra darabolva fehér csokoládé

Desszertek: Őszibarack a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tésztához valókat egy tálban összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, de így a jó. Nem kell bele több liszt, mert akkor élvezhetetlenül száraz lesz, mire megsül. Meglisztezett kézzel 30 darab diónyi gombócot formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.

2. lépés

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Amikor a gombócok kihűltek kettévágjuk, belsejüket kiskanállal kivájjuk.

3. lépés

A kivájt tésztát a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a porcukorral, a kakaóval, a rummal és a baracklekvárral jól összekeverjük, majd alaposan beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Nagyjából 1-1 kiskanálnyi masszával töltve eredeti formájukra összetapasztjuk a gombócokat.

4. lépés

Ha minddel készen vagyunk, minden darabot megkenünk rummal, így szép színe lesz, a közepére pedig mentalevelet teszünk díszítésnek. Nagyon szép lesz, olyan mintha őszibarackokat tennénk egy tálra.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem