Feltöltve:

Őszibarack szelet

70
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás7 darab
kristálycukor230 gramm
liszt200 gramm
Rama és liszt a formához1 kevés
őszibarack240 gramm
sárga- vagy őszibaracklekvár100 gramm

A krémhez

habtejszín500 milliliter
porcukor30 gramm
vaníliás cukor1 csomag
habfixáló1 csomag

A mázhoz

tejcsokoládé100 gramm
Ráma30 gramm

Desszertek: Őszibarack szelet a sok

Elkészítés

1

A tojásokat verjük habosra a cukorral. A lisztet szitáljuk át, és adagonként forgassuk a tojásmasszába. Egy 30x40cm-es tepsit kenjünk, lisztezzünk ki, és simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben hűlni, mielőtt kiborítanánk egy tálcára.

2

A kimagozott őszibarackot vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra. Kenjük a lekvárt a kihűlt tésztalapra, majd osszuk el rajta a gyümölcsöt.

3

A habtejszínt verjük fel a kétféle cukorral és a habfixálóval. Simítsuk a barackra az így kapott krémet, és dermedésig tegyük be a sütit a hűtőbe.
A csokit a leírtak alapján gőzfürdő felett olvasszuk fel. Vonjuk be vele a sütit, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem