Őszibarack szelet
Őszibarack szelet
  • timer70 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • tojás - 7 darab
    • kristálycukor - 230 gramm
    • liszt - 200 gramm
    • Rama és liszt a formához - 1 kevés
    • őszibarack - 240 gramm
    • sárga- vagy őszibaracklekvár - 100 gramm

    A krémhez

    • habtejszín - 500 milliliter
    • porcukor - 30 gramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • habfixáló - 1 csomag

    A mázhoz

    • tejcsokoládé - 100 gramm
    • Ráma - 30 gramm

    Elkészítés:

    1. A tojásokat verjük habosra a cukorral. A lisztet szitáljuk át, és adagonként forgassuk a tojásmasszába. Egy 30x40cm-es tepsit kenjünk, lisztezzünk ki, és simítsuk bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 30 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a tepsiben hűlni, mielőtt kiborítanánk egy tálcára.
    2. A kimagozott őszibarackot vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra. Kenjük a lekvárt a kihűlt tésztalapra, majd osszuk el rajta a gyümölcsöt.
    3. A habtejszínt verjük fel a kétféle cukorral és a habfixálóval. Simítsuk a barackra az így kapott krémet, és dermedésig tegyük be a sütit a hűtőbe. A csokit a leírtak alapján gőzfürdő felett olvasszuk fel. Vonjuk be vele a sütit, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy a máz megdermedjen.