Őszibarackkrémes képviselőfánk őszibarackkal és csokiöntettel
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 12 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 2 dl | |
tojás | 4 darab | |
olaj | 1 evőkanál | |
cukor | 1 teáskanál | |
liszt | 12 dekagramm | |
só | 1 teáskanál | |
őszibarack | 5 darab | |
étcsokoládé | 4 dekagramm | |
főznivaló vanília ízű pudingpor | 1 csomag |
Desszertek: Őszibarackkrémes képviselőfánk őszibarackkal és csokiöntettel a sok Fánk recept közül.
Elkészítés
A negyed liter vizhez hozzáadjuk a margarint, a sót, a cukrot, és feltesszük forrni.
Hozzáadjuk a lisztet, alaposan elkeverjük, takarékláng felett, amíg el nem válik az edény falától, fontos hogy homogén anyag legyen, tehát keverjük ki teljesen.Óvatosan, ne égjen oda.
Levesszük a tűzről, hagyjuk egy kicsit hűlni, elég pár perc.Majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Nyugodtan lehet géppel is keverni.
Egy kis ideig állni hagyjuk, majd kinek hogy tetszik, nyomózsákból, vizes kézzel, vagy vizes evőkanalakkal 10 db kis diónyi halmokat formázunk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe pakoljuk. Fontos, hogy legyen közöttük hely, hiszen nőni fognak, nem keveset.
Kevés vízzel megsimogatjuk a tetejüket, majd 190-200°C-on 30 percig sütjük. Az ajtót közben szigorúan tilos kinyitni, mert könnyen összeesnek!Ha kész a tészta, akkor sem vesszük ki azonnal,hanem tovább pihentetjük az elzárt sütőben.
Amíg sülnek, nyugodtan feltehetjük a tejet forrni, a pudingnak, hogy gyorsabban haladjunk.Közben megpucoljuk a barackokat, 3 db-t leturmixolunk, a többit felkockázva hagyjuk.
Ha meleg a tej, hozzákeverjük a pudingot és 3 evőkanál cukrot, majd készre főzzük. Utána addig keverjük folyamatosan, ameddig ki nem hűl.Ekkor hozzáadjuk a leturmixolt barackokat, elkeverjük.
A kihűlt fánkokat 2/3-nál elvágjuk, a kis "kalapot" félre tesszük, beletöltjük a krémet.Ráhalmozunk kb. 1 teáskanálnyi őszibarackot, majd visszahelyezzük rá a "kalapot".
Az olajjal megcsorgatott étcsokoládét a mikróban megolvasztjuk, rácsorgatjuk a kalap tetejére.