Feltöltve:

Őszibarackos alagút

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

lekváros piskótatekercs 6 tojásból1 darab
őszibarack, friss vagy befőtt1 pár szem
túró25 dekagramm
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
rum2 evőkanál
csomag zselatin1 nagy
víz1.5 dl
tejszín2.5 dl

Desszertek: Őszibarackos alagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A piskótatekercset 18 vékony szeletre vágjuk. Egy őzgerincformát, (én gyümölcskenyér formát használtam) kibélelünk folpackkal, majd 3x4 szeletet lerakunk az aljára és az oldalába, valamint egyet-egyet a végébe. A tejszínt kemény habbá verjük. A túrót összetörjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint feloldjuk 1,5 dl meleg vízben és még langyosan a túrós krémhez adjuk. A krém felét a piskótákra simítjuk, majd belenyomkodjuk a fél barackokat, belsejével fölfelé és rákenjük a maradék krémet. Ezt befedjük a maradék piskótaszeletekkel, majd szorosan áttekerjük a fóliával és hűtőbe tesszük. Gyorsan kell dolgozni a krémmel, mert elég hamar szilárdul. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk és felszeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem