Feltöltve:

Őszibarackos alagút

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukrozott cseresznye vagy meggy1 kevés
tejszínből hab1 dl
sárga vagy őszibaracklekvár250 gramm
készen vásárolt piskótatekercs (vagy 4 tojásból sütött vizes piskóta)1 darab

A krémhez

rum2 evőkanál
vaníliás cukor20 gramm
porcukor v. édesítőszer80 gramm
zselatin10 gramm
tehéntúró250 gramm
tejszín2 dl
felezett őszibarack befőtt12 darab

Desszertek: Őszibarackos alagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A piskótatekercset óvatosan kihajtogatjuk, megkenjük lekvárral, visszagöngyöljük, fóliába csomagoljuk, legalább 1 órát pihentetjük. Fóliával kibélelünk egy őzgerincformát, a piskótát 18 szeletre vágjuk. 3x4 szelettel kibéleljük a forma alját és az oldalát, 2 szelettel a forma 2 végét, 4 szeletet pedig félreteszünk. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot, a 1/2 dl befőttlében elkevert, teljes oldódásig melegített zselatint, majd laza mozdulatokkal a kemény habbá vert tejszínt. A krém felét a piskótabélésbe simítjuk, kerek felével lefelé belenyomkodunk négy, jól lecsepegtetett fél barackot, rásimítjuk a maradék krémet, megrakjuk a félretett piskótaszeletekkel, egy kicsit meg is nyomkodjuk. Fóliával betakarjuk, 2-3 órára hidegre tesszük. Tálaláskor hosszúkás tálra borítjuk, levesszük róla a fóliát, őszibarackkal, és cseresznyével díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem