Őszibarackos alagút
Hozzávalók
Töltelék
őszibarack (lehet befőtt is) | 4 darab | |
---|---|---|
víz | 0.5 dl | |
zselatin | 1 csomag | |
túró | 20 dekagramm | |
porcukor | 5 csapott evőkanál | |
vanília cukor | 2 csomag | |
tejföl | 2 evőkanál | |
tejszínhabpótló porból készített hab | 1 csomag | |
baracklekvár | 1 kevés |
Tészta
tojás | 4 darab | |
---|---|---|
liszt | 4 evőkanál | |
cukor | 4 evőkanál | |
sütőpor | 1 kávéskanál |
Desszertek: Őszibarackos alagút a sok Alagút recept közül.
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóiból sütünk egy piskótát. Konyharuhába feltekerjük, ha kihűlt baracklekvárral megkenjük. A krémhez a túrót kikeverjük a porcukorral, a tejföllel, vaníliás cukorral, a tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk, végül a fél dl vízben feloldott zselatint csurgatva hozzákeverjük. Egy püspökkenyér formát kibélelünk fóliával, egy sor piskóta tekercset az aljára lerakunk, a krém felét rásimítjuk a piskótára, rárakjuk az őszibarackot, a krém másik felét, és befedjük a maradék piskóta tekerccsel. Fél napra hűtőbe tesszük.