Őszibarackos fekete-erdő kocka
Hozzávalók
A tésztához
tojássárgája | 7 darab | |
---|---|---|
porcukor | 22 dekagramm | |
liszt | 3 evőkanál | |
kakaópor | 2 dekagramm | |
csokoládés pudingpor | 2 csomag | |
tojásfehérje kemény habja | 7 darab | |
sütőpor | 1.5 kávéskanál |
A töltelékhez
őszibarackbefőtt | 2 pohár | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
A tetejére
vagy 24 gr zselatin | 8 lap | |
---|---|---|
tejszínhab | 5 dl | |
- | 2 csomag | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Desszertek: Őszibarackos fekete-erdő kocka a sok
Elkészítés
A pudingporokat, lisztet, kakaót, sütőport összekeverjük. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, majd mindezeket összekeverjük és hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját. A tésztamasszát elfelezzük és külön-külön 2 db piskótát sütünk. A befőttet lecsepegtetjük, levét felfogjuk. A vaníliás pudingporokat kevés befőttlével simára keverjük, majd felfőzzük. A barackokat vékony cikkekre vágjuk és a pudingos krémbe keverjük. Mindkét lapot meglocsoljuk rummal, vagy őszibaracklikőrrel. A tésztalap köré több réteg alufóliából keretet hajtogatunk. A keretbe foglalt tésztalapra halmozzuk a barackos pudingot és a másik lappal befedjük. A zselatint az utasítás szerint feloldjuk. A tejszínt az apránként beleszórt vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A zselatint hozzákeverjük és a kemény habot a tésztára simítjuk. Hűtőbe tesszük, majd tetszés szerint díszítjük.