Őszibarackos joghurttorta
Hozzávalók
A krémhez
tejszín | 250 milliliter | |
---|---|---|
zselatinfix, vagy habfixáló | 1 csomag | |
őszibarack, vagy kajszibarack ízesítésű joghurtital, (ha nincs, jó a tej is, de joghurttal finomabb) | 400 milliliter | |
vaníliás, főzés nélkül készíthető krémpor | 2 csomag |
A gyümölcstöltelékhez
színtelen lapzselatin | 1 csomag | |
---|---|---|
őszibaracklé, (én a konzerv levét használtam és vízzel hígítottam) | 300 milliliter | |
felezett őszibarack, friss, vagy konzerv | 170 gramm |
A díszítéshez
vanília ízű főzés nélkül készíthető krémpor | 1 csomag | |
---|---|---|
szelet barack a konzervből | 2 szelet | |
málna, (jó a fagyasztott is) | 100 gramm | |
kivi | 2 darab |
A tésztához
liszt | 150 gramm | |
---|---|---|
Ráma | 150 gramm | |
kisebb tojás | 4 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 150 csapott mokkáskanál | |
sütőpor | 0.5 csomag |
Desszertek: Őszibarackos joghurttorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítem és egy keverőtálba szitálom. A többi hozzávalóval elvegyítem és keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt simává dolgozom. Én kézzel csináltam, mivel nincs keverőgépem, de sikerült így is.
A tésztamasszát egy Ramával kikent, kilisztezett formába öntöm, a tetejét elsimítom és 180 C-os előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ha már a teteje szép barnás kezd lenni, tűpróbát alkalmazok a legvastagabb résznél és ha jó, akkor már ki lehet venni.
A kész tortát sütőrácsra borítom, óvatosan leveszem a formát róla és hagyom hűlni.
A gyümölcstöltelékhez a barackot szitán lecsöpögtetem, levét felfogom, a barackot felkockázom apróbb darabokra, a konzervlét, vagy az őszbarack levét a lapzselatinnal a tasakon írtak szerint elkészítem, majd hagyom hogy egy kicsit megdermedjen, kezdjen kocsonyásodni.
A felszeletelt barackot elosztom a tortaforma tetején és amikor a konzervlé, vagy az őszbaracklé már elkezdett kocsonyásodni de még folyik, akkor a tortára öntöm, eloszlatom rajta és dermedésig hűtőben tartom.
A krémhez a krémport a tasakon leírtak szerint elkészítem a joghurtitallal, majd felverem a tejszínhabot a zselatin fixszel és a krémhez keverem. A gyümölcsrétegre kenem és kijelölök 12 szeletet. Én használtam tortadíszítőt kis lyukú nyomóval, így szépen meg lehet rajzolni a szeleteket.
A díszítéshez a kivit, a málnát és a barackot is külön-külön botmixerrel pépesítem, majd 2-3 teáskanál krémporral sűrűsítem.
Mindhármat külön-külön fagyasztózacskóba töltöm, a végén lyukat vágok és felváltva a kijelölt szeleteket megtöltöm a gyümölcsmasszával. Tálalásig hűtőben tárolom.