Feltöltve:

Őszibarackos joghurttorta

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A krémhez

tejszín250 milliliter
zselatinfix, vagy habfixáló1 csomag
őszibarack, vagy kajszibarack ízesítésű joghurtital, (ha nincs, jó a tej is, de joghurttal finomabb)400 milliliter
vaníliás, főzés nélkül készíthető krémpor2 csomag

A gyümölcstöltelékhez

színtelen lapzselatin1 csomag
őszibaracklé, (én a konzerv levét használtam és vízzel hígítottam)300 milliliter
felezett őszibarack, friss, vagy konzerv170 gramm

A díszítéshez

vanília ízű főzés nélkül készíthető krémpor1 csomag
szelet barack a konzervből2 szelet
málna, (jó a fagyasztott is)100 gramm
kivi2 darab

A tésztához

liszt150 gramm
Ráma150 gramm
kisebb tojás4 darab
vaníliás cukor1 csomag
cukor150 csapott mokkáskanál
sütőpor0.5 csomag

Desszertek: Őszibarackos joghurttorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítem és egy keverőtálba szitálom. A többi hozzávalóval elvegyítem és keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt simává dolgozom. Én kézzel csináltam, mivel nincs keverőgépem, de sikerült így is.

2

A tésztamasszát egy Ramával kikent, kilisztezett formába öntöm, a tetejét elsimítom és 180 C-os előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ha már a teteje szép barnás kezd lenni, tűpróbát alkalmazok a legvastagabb résznél és ha jó, akkor már ki lehet venni.

3

A kész tortát sütőrácsra borítom, óvatosan leveszem a formát róla és hagyom hűlni.

4

A gyümölcstöltelékhez a barackot szitán lecsöpögtetem, levét felfogom, a barackot felkockázom apróbb darabokra, a konzervlét, vagy az őszbarack levét a lapzselatinnal a tasakon írtak szerint elkészítem, majd hagyom hogy egy kicsit megdermedjen, kezdjen kocsonyásodni.

5

A felszeletelt barackot elosztom a tortaforma tetején és amikor a konzervlé, vagy az őszbaracklé már elkezdett kocsonyásodni de még folyik, akkor a tortára öntöm, eloszlatom rajta és dermedésig hűtőben tartom.

6

A krémhez a krémport a tasakon leírtak szerint elkészítem a joghurtitallal, majd felverem a tejszínhabot a zselatin fixszel és a krémhez keverem. A gyümölcsrétegre kenem és kijelölök 12 szeletet. Én használtam tortadíszítőt kis lyukú nyomóval, így szépen meg lehet rajzolni a szeleteket.

7

A díszítéshez a kivit, a málnát és a barackot is külön-külön botmixerrel pépesítem, majd 2-3 teáskanál krémporral sűrűsítem.

8

Mindhármat külön-külön fagyasztózacskóba töltöm, a végén lyukat vágok és felváltva a kijelölt szeleteket megtöltöm a gyümölcsmasszával. Tálalásig hűtőben tárolom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem