Őszibarackos joghurttorta
Őszibarackos joghurttorta
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A krémhez

    • tejszín - 250 milliliter
    • zselatinfix, vagy habfixáló - 1 csomag
    • őszibarack, vagy kajszibarack ízesítésű joghurtital, (ha nincs, jó a tej is, de joghurttal finomabb) - 400 milliliter
    • vaníliás, főzés nélkül készíthető krémpor - 2 csomag

    A gyümölcstöltelékhez

    • színtelen lapzselatin - 1 csomag
    • őszibaracklé, (én a konzerv levét használtam és vízzel hígítottam) - 300 milliliter
    • felezett őszibarack, friss, vagy konzerv - 170 gramm

    A díszítéshez

    • vanília ízű főzés nélkül készíthető krémpor - 1 csomag
    • szelet barack a konzervből - 2 szelet
    • málna, (jó a fagyasztott is) - 100 gramm
    • kivi - 2 darab

    A tésztához

    • liszt - 150 gramm
    • Ráma - 150 gramm
    • kisebb tojás - 4 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukor - 150 csapott mokkáskanál
    • sütőpor - 0.5 csomag

    Elkészítés:

    1. A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítem és egy keverőtálba szitálom. A többi hozzávalóval elvegyítem és keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt simává dolgozom. Én kézzel csináltam, mivel nincs keverőgépem, de sikerült így is.
    2. A tésztamasszát egy Ramával kikent, kilisztezett formába öntöm, a tetejét elsimítom és 180 C-os előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ha már a teteje szép barnás kezd lenni, tűpróbát alkalmazok a legvastagabb résznél és ha jó, akkor már ki lehet venni.
    3. A kész tortát sütőrácsra borítom, óvatosan leveszem a formát róla és hagyom hűlni.
    4. A gyümölcstöltelékhez a barackot szitán lecsöpögtetem, levét felfogom, a barackot felkockázom apróbb darabokra, a konzervlét, vagy az őszbarack levét a lapzselatinnal a tasakon írtak szerint elkészítem, majd hagyom hogy egy kicsit megdermedjen, kezdjen kocsonyásodni.
    5. A felszeletelt barackot elosztom a tortaforma tetején és amikor a konzervlé, vagy az őszbaracklé már elkezdett kocsonyásodni de még folyik, akkor a tortára öntöm, eloszlatom rajta és dermedésig hűtőben tartom.
    6. A krémhez a krémport a tasakon leírtak szerint elkészítem a joghurtitallal, majd felverem a tejszínhabot a zselatin fixszel és a krémhez keverem. A gyümölcsrétegre kenem és kijelölök 12 szeletet. Én használtam tortadíszítőt kis lyukú nyomóval, így szépen meg lehet rajzolni a szeleteket.
    7. A díszítéshez a kivit, a málnát és a barackot is külön-külön botmixerrel pépesítem, majd 2-3 teáskanál krémporral sűrűsítem.
    8. Mindhármat külön-külön fagyasztózacskóba töltöm, a végén lyukat vágok és felváltva a kijelölt szeleteket megtöltöm a gyümölcsmasszával. Tálalásig hűtőben tárolom.