őszibarack, vagy kajszibarack ízesítésű joghurtital, (ha nincs, jó a tej is, de joghurttal finomabb)
- 400 milliliter
vaníliás, főzés nélkül készíthető krémpor
- 2 csomag
A gyümölcstöltelékhez
színtelen lapzselatin
- 1 csomag
őszibaracklé, (én a konzerv levét használtam és vízzel hígítottam)
- 300 milliliter
felezett őszibarack, friss, vagy konzerv
- 170 gramm
A díszítéshez
vanília ízű főzés nélkül készíthető krémpor
- 1 csomag
szelet barack a konzervből
- 2 szelet
málna, (jó a fagyasztott is)
- 100 gramm
kivi
- 2 darab
A tésztához
liszt
- 150 gramm
Ráma
- 150 gramm
kisebb tojás
- 4 darab
vaníliás cukor
- 1 csomag
cukor
- 150 csapott mokkáskanál
sütőpor
- 0.5 csomag
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítem és egy keverőtálba szitálom. A többi hozzávalóval elvegyítem és keverőgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt simává dolgozom. Én kézzel csináltam, mivel nincs keverőgépem, de sikerült így is.
A tésztamasszát egy Ramával kikent, kilisztezett formába öntöm, a tetejét elsimítom és 180 C-os előmelegített sütőbe kb. 20-25 perc alatt megsütöm. Ha már a teteje szép barnás kezd lenni, tűpróbát alkalmazok a legvastagabb résznél és ha jó, akkor már ki lehet venni.
A kész tortát sütőrácsra borítom, óvatosan leveszem a formát róla és hagyom hűlni.
A gyümölcstöltelékhez a barackot szitán lecsöpögtetem, levét felfogom, a barackot felkockázom apróbb darabokra, a konzervlét, vagy az őszbarack levét a lapzselatinnal a tasakon írtak szerint elkészítem, majd hagyom hogy egy kicsit megdermedjen, kezdjen kocsonyásodni.
A felszeletelt barackot elosztom a tortaforma tetején és amikor a konzervlé, vagy az őszbaracklé már elkezdett kocsonyásodni de még folyik, akkor a tortára öntöm, eloszlatom rajta és dermedésig hűtőben tartom.
A krémhez a krémport a tasakon leírtak szerint elkészítem a joghurtitallal, majd felverem a tejszínhabot a zselatin fixszel és a krémhez keverem. A gyümölcsrétegre kenem és kijelölök 12 szeletet. Én használtam tortadíszítőt kis lyukú nyomóval, így szépen meg lehet rajzolni a szeleteket.
A díszítéshez a kivit, a málnát és a barackot is külön-külön botmixerrel pépesítem, majd 2-3 teáskanál krémporral sűrűsítem.
Mindhármat külön-külön fagyasztózacskóba töltöm, a végén lyukat vágok és felváltva a kijelölt szeleteket megtöltöm a gyümölcsmasszával. Tálalásig hűtőben tárolom.