Őszibarackos piskóta
Hozzávalók
A tetejére
dió | 1 darab | |
---|---|---|
őszibarack | 1 darab |
A borkrémhez
bor | 4 dl | |
---|---|---|
víz | 2 dl | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
citrom | 1 púpos evőkanál | |
tojás | 3 darab | |
szegfűszeg | 1 púpos evőkanál | |
fahéj | 1 darab | |
cukor | 1 kevés |
A torta aljához
kör alakú piskótalap | 1 darab |
---|
Desszertek: Őszibarackos piskóta a sok Piskóta recept közül.
Elkészítés
Először vízbe tesszük a citrom héját, kicsavart levét, a fahéjat, a szegfűszeget, majd felforraljuk és a borhoz szűrjük.
A pudingport a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük és felengedjük a borral. Addig forraljuk, amíg a tejfölnél hígabb sűrűségű krémet nem kapunk. A krémet hűlni hagyjuk.
Az őszibarackok héját óvatosan lehúzzuk, kimagozzuk, húsát cikkekre szeleteljük.
A piskótát 3 lapba vágjuk, az elsőt barackízzel megkenjük, darált dióval megszórjuk, majd kirakjuk őszibarackcikkekkel és bevonjuk borkrémmel.
Ráfektetjük a következő lapot és a műveletet megismételjük.
Tetejére borítjuk a harmadik piskótalapot és bevonjuk a maradék borkrémmel.
Dióval, egy-két cikkely őszibarackkal díszítjük a tetejét. Jól behűtjük és már tálalhatjuk is.