Feltöltve:

Őszibarackos piskóta

25
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

dió1 darab
őszibarack1 darab

A borkrémhez

bor4 dl
víz2 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
citrom1 púpos evőkanál
tojás3 darab
szegfűszeg1 púpos evőkanál
fahéj1 darab
cukor1 kevés

A torta aljához

kör alakú piskótalap1 darab

Desszertek: Őszibarackos piskóta a sok Piskóta recept közül.

Elkészítés

1

Először vízbe tesszük a citrom héját, kicsavart levét, a fahéjat, a szegfűszeget, majd felforraljuk és a borhoz szűrjük.

2

A pudingport a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük és felengedjük a borral. Addig forraljuk, amíg a tejfölnél hígabb sűrűségű krémet nem kapunk. A krémet hűlni hagyjuk.

3

Az őszibarackok héját óvatosan lehúzzuk, kimagozzuk, húsát cikkekre szeleteljük.

4

A piskótát 3 lapba vágjuk, az elsőt barackízzel megkenjük, darált dióval megszórjuk, majd kirakjuk őszibarackcikkekkel és bevonjuk borkrémmel.

5

Ráfektetjük a következő lapot és a műveletet megismételjük.

6

Tetejére borítjuk a harmadik piskótalapot és bevonjuk a maradék borkrémmel.

7

Dióval, egy-két cikkely őszibarackkal díszítjük a tetejét. Jól behűtjük és már tálalhatjuk is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem