Őszibarackos sütemény
Hozzávalók
A krémhez
tej | 6 dl | |
---|---|---|
narancs reszelt héja és leve | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
cukor | 5 evőkanál | |
liszt | 8 csapott mokkáskanál | |
20 %-os tejföl | 400 gramm | |
tojásfehérje kemény habja | 4 darab | |
őszibarackbefőtt apróra vágva | 1 doboz |
A cukormázhoz
citromlé | 2 csepp | |
---|---|---|
só | 1 csipetnyi | |
porcukor | 20 dekagramm | |
tojásfehérje | 2 darab |
A tésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
citrom leve és reszelt héja | 1 darab | |
sütőpor | 1 darab | |
tojássárgája | 4 darab | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Őszibarackos sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük amíg a krémet elkészítjük. A lisztet a cukrokkal és a kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadagoljuk a többi tejet és felfőzzük, kihűtjük. A kihűlt, sűrű masszához keverjük a tejfölt, a narancs reszelt héját és levét. Mindezeket simára keverjük, beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot és az őszibarackot. A tésztát két részre osztjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és a fele tésztát, amit tepsi méretűre sodortunk, beleterítjük. Ráöntjük a krémet és egyenletesen elsimítjuk, majd befedjük a másik fél tésztával és megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni. Porcukorral meghintve is mutatós és bármilyen gyümölccsel is készíthető.