Őszibarackos-szedres desszert
Őszibarackos-szedres desszert
  • timer10 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • méz - 2 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • őszibarack - 6 darab
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • szeder - 1 kilogramm
  • zabfalatok - 2 csomag
  • szójajoghurt - 3 dl

Elkészítés:

  1. A gyümölcsöket -amennyiben nem konzervet, vagy mélyhűtöttet használunk - alaposan lemossuk. A barackot apró kockákra daraboljuk.
  2. A szójajoghurtba belekeverjük a mézet, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
  3. A gyümölcsöket és a kekszet, illetve a joghurtot is négy egyenlő részre osztjuk.
  4. Előveszünk egy nagy tálat, amelynek az aljába a keksz negyedét belemorzsoljuk, erre kerül a szójajoghurt negyede, majd a gyümölcsök negyede. Ezt még háromszor megismételjük. A tetejére gyümölcsök kerüljenek.
  5. Ezután egy órára betesszük a hűtőbe, hogy a keksz puhuljon, illetve összeérjenek az ízek.