Feltöltve:

Őszibarackos szelet

60
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

liszt60 dekagramm
kakaó8 dekagramm
porcukor20 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojás3 darab
szódabikarbóna2 teáskanál
tej1 dl
vaníliás cukor1 csomag
rum2 evőkanál

krem

vaníliás pudingpor2 csomag
tej6 dl
vanília aroma1 evőkanál
Ráma35 dekagramm
porcukor25 dekagramm
őszibarack1 kilogramm

Máz

porcukor25 dekagramm
citrom leve1 darab
málnaszörp2 evőkanál
olvasztott, hűtött margarin2 evőkanál
sárga és piros ételszínezék1 csepp

Desszertek: Őszibarackos szelet a sok

Elkészítés

1

A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát összekeverjük, majd elmorzsoljuk a Ramával. Hozzáadjuk a kakaót, a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot és a rumot. Ebből 3 cipót készítünk és 35x40-es tepsi hátulján 180 C-on 10 perc alatt megsütjük. A pudingot a tejbe felfőzzük, a Ramát a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a vanília aromával. Az első lapra a fele krémet rákenjük, rátesszük a felszeletelt barack felét, majd rátesszük a következő lapot és ezt ugyanúgy elkészítjük mint az előzőt, végül rátesszük az utolsó lapot. Elkészítjük a mázat. A cukrot elkeverjük a citrommal és a málnaszörppel, majd beletesszük az ételszínezéket, a Ramát, majd ráöntjük a tésztára. Egy éjszakát a hűtőszekrénybe tesszük állni.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem