Őszibarackos szelet
Hozzávalók
liszt | 60 dekagramm | |
---|---|---|
kakaó | 8 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 20 dekagramm | |
tojás | 3 darab | |
szódabikarbóna | 2 teáskanál | |
tej | 1 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
rum | 2 evőkanál |
krem
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 6 dl | |
vanília aroma | 1 evőkanál | |
Ráma | 35 dekagramm | |
porcukor | 25 dekagramm | |
őszibarack | 1 kilogramm |
Máz
porcukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
citrom leve | 1 darab | |
málnaszörp | 2 evőkanál | |
olvasztott, hűtött margarin | 2 evőkanál | |
sárga és piros ételszínezék | 1 csepp |
Desszertek: Őszibarackos szelet a sok
Elkészítés
A lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát összekeverjük, majd elmorzsoljuk a Ramával. Hozzáadjuk a kakaót, a tojást, a tejet, a vaníliás cukrot és a rumot. Ebből 3 cipót készítünk és 35x40-es tepsi hátulján 180 C-on 10 perc alatt megsütjük. A pudingot a tejbe felfőzzük, a Ramát a porcukorral kikeverjük, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal és a vanília aromával. Az első lapra a fele krémet rákenjük, rátesszük a felszeletelt barack felét, majd rátesszük a következő lapot és ezt ugyanúgy elkészítjük mint az előzőt, végül rátesszük az utolsó lapot. Elkészítjük a mázat. A cukrot elkeverjük a citrommal és a málnaszörppel, majd beletesszük az ételszínezéket, a Ramát, majd ráöntjük a tésztára. Egy éjszakát a hűtőszekrénybe tesszük állni.