Őszibarackos tejfölös sütemény
Őszibarackos tejfölös sütemény
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • finomliszt - 40 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • citrom - 1 darab
  • 20 %-os tejföl - 400 gramm
  • nyers tojás - 1 darab
  • porcukor - 20 dekagramm
  • tojásfehérje - 4 darab
  • kristálycukor - 6 evőkanál
  • nyers tojássárga - 4 darab
  • 2,8 % -os tej - 6 dl
  • őszibarack - 50 dekagramm
  • főznivaló vaníliás pudingpor - 2 csomag

Elkészítés:

  1. A tésztához a lisztet a sütőporral és a porcukorral összeforgatjuk. A Ramával elmorzsoljuk, a jól megmosott citrom reszelt héjával és 1-2 kiskanál citromlével ízesítjük, majd a tojások sárgájával összegyúrjuk.
  2. Két részre osztjuk, majd folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőszekrénybe legalább 30 percre. Közben elkészítjük a tölteléket.
  3. A pudingport a tejben simára keverjük, a cukorral ízesítjük és kevergetve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd a tejföllel összekeverjük. A barackokat meghámozzuk, félbevágva a magjukat kiemeljük, húsukat kb. 2 cm-es kockákra vágjuk és a tejfölös masszához adjuk. Ha konzervből készítjük, akkor a gyümölcsöt lecsöpögtetjük, azután daraboljuk fel.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és az előzőekbe forgatjuk. Az egyik tésztacipót lisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy egy 20x35 cm-es, Ramával kikent tepsibe éppen beleférjen. A tejfölös, barackos masszát rásimítjuk. A másik tésztalapot is kinyújtjuk és a tetejére fektetjük.
  5. Felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 percig sütjük.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára hűtőszekrénybe tesszük, mert csak akkor szeletelhető, ha jól kihűlt. Kockákra vágva, vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.