Őszibarackos tiramisu
Hozzávalók
őszibarack (télen befőtt) | 4 nagy | |
---|---|---|
babapiskóta | 25 dekagramm | |
mascarpone sajt (vagy tejszínes krémsajt) | 30 dekagramm | |
olvasztott Rama | 5 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 3 darab | |
cukor | 3 evőkanál | |
rum | 2 dl | |
erős feketekávé | 2 dl | |
tejszín | 2 dl |
Desszertek: Őszibarackos tiramisu a sok Tiramisu recept közül.
Elkészítés
1
A hideg kávét a rummal összekeverjük. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral meg a Ramával simára verjük, majd a sajtot hozzáadjuk, a tojások habbá vert fehérjét beleforgatjuk. A piskótákat a rumos kávéban könnyedén megmártjuk, a felét egy tálba fektetjük. A krém felét rákanalazzuk, és a felszeletelt őszibarack felét rárakjuk. Erre kerül a piskóta másik fele, és a maradék krémmel bevonjuk. A barack maradékával szépen kidíszítjük, és két órára jégbe hűtjük. Tálalás előtt a habbá vert tejszínnel díszítjük.