Feltöltve:

Osztrák brabanzerl

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A díszítéshez

felezett mandula10 dekagramm
étcsokoládés tortabevonó30 dekagramm

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

A tésztához

piros áfonyadzsem12.5 dekagramm
darált mandula5 dekagramm
1 csipetnyi
kristálycukor5 dekagramm
finomliszt15 dekagramm
étcsokoládé5 dekagramm
lágy Rama15 dekagramm

Desszertek: Osztrák brabanzerl a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A csokoládét darabokra törjük és forró vízfürdőben felolvasztjuk. A lisztet, a cukrot, a sót, a mandulát, a Ramát és a felolvasztott csokoládét gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle és éjszakára hűvös helyre tesszük.

2

A sütőlapot Ramával megkenjük. A tésztát kisebb részekre osztjuk és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A sütemény egyik felét 4 cm, a másik felét 5 cm átmérőjű, hullámos formával kiszaggatjuk, a sütőlapra helyezzük és ismét hűvös helyen pihentetjük.

3

175-200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. A sütőlapról levéve hűlni hagyjuk.

4

Felmelegítjük a dzsemet. A nagyobb átmérőjű lapocskák közepét vékonyan megkenjük dzsemmel és ráhelyezzük a kisebb lapocskákat.

5

A tortabevonót feldaraboljuk, forró vízben felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd ismét felhevítjük és simára keverjük. A süteményeket a tortabevonóval bekenjük és tetejüket fél mandulákkal díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem