Osztrák brabanzerl
Desszertek: Osztrák brabanzerl a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A csokoládét darabokra törjük és forró vízfürdőben felolvasztjuk. A lisztet, a cukrot, a sót, a mandulát, a Ramát és a felolvasztott csokoládét gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Kézzel cipót formálunk belőle és éjszakára hűvös helyre tesszük.
A sütőlapot Ramával megkenjük. A tésztát kisebb részekre osztjuk és kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk. A sütemény egyik felét 4 cm, a másik felét 5 cm átmérőjű, hullámos formával kiszaggatjuk, a sütőlapra helyezzük és ismét hűvös helyen pihentetjük.
175-200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. A sütőlapról levéve hűlni hagyjuk.
Felmelegítjük a dzsemet. A nagyobb átmérőjű lapocskák közepét vékonyan megkenjük dzsemmel és ráhelyezzük a kisebb lapocskákat.
A tortabevonót feldaraboljuk, forró vízben felolvasztjuk, hűlni hagyjuk, majd ismét felhevítjük és simára keverjük. A süteményeket a tortabevonóval bekenjük és tetejüket fél mandulákkal díszítjük.