Feltöltve:

Őzgerinc

50
Közepes
10 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
tejföl1 dl
tojás3 darab
liszt20 dekagramm
búzadara1 evőkanál
rum1 evőkanál
aszalt sárgabarack1 evőkanál
kristálycukor1 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
szódabikarbóna csipetnyi
tehéntúró50 dekagramm
kakaó1 evőkanál
hajdinaliszt12 dekagramm
világos mazsola40 dekagramm

Desszertek: Őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.

Elkészítés

1

A szódabikarbónával összekevert lisztet, a cukrot,Ramát, a kakaót és a tejfölt sima tésztává gyúrjuk és fél órára hideg helyre tesszük.

2

A töltelékhez áttörjük a túrót, hozzáadjuk a cukrot, a búzadarát, a rumot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a feltört tojásokat, a kockára vágott aszalt sárgabarackot és a mazsolát. Simára keverjük.

3

A tészta egy harmadát félreteszünk, a maradék részt 1 cm vastagra nyújtjuk. Egy Ramával kikent, kilisztezett őzgerinc formát tésztával kibélelünk, beleöntjük a tölteléket, majd a tetejét lezárjuk a kinyújtott félretett tésztával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

4

Az őzgerinc ideális sütemény ötórai teához vagy kávéhoz, érdekes formája miatt a gyerekzsúrokon is népszerű.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem