Őzgerinc
Hozzávalók
cukor | 40 csapott mokkáskanál | |
---|---|---|
kakaó | 3 evőkanál | |
liszt | 25 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 0.5 liter | |
tojás | 5 darab | |
meleg víz | 1 dl | |
étolaj | 1 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
sütőpor | 1 darab | |
rumaroma | 1 darab | |
puncs ízű főzős pudingpor | 1 csomag | |
tortabevonó vagy csokimáz | 1 tábla |
Desszertek: Őzgerinc a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
1
A tojások sárgáját 25 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat, a meleg vizet, a sütőporos lisztet, végül a keményre felvert habot. A tésztát felezzük és az egyik felébe kakaóport teszünk. Két, Ramával kikent és liszttel beszórt őzgerincformában sütjük. Krém: a pudingot megfőzzük. Amíg hűl, kikeverjük a 25 dkg Ramát a 15 dkg cukorral jó habosra, majd a kihűlt pudinggal és egy rumaromával keverjük össze jó alaposan. Felváltva kenjük a barna és fehér tészta közé a krémet. Tetejére csokimáz, vagy tortabevonó kerül.