Őzgerinces süti, ahogy én szeretem
Hozzávalók
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
cukor | 30 dekagramm | |
Ráma | 10 darab | |
liszt | 30 dekagramm | |
sütőpor | 2 darab | |
tejföl | 3 dl | |
mézeskalács-fűszerkeverékpor | 1 csomag | |
kandírozott gyümölcsdarabkák bármilyen lehet, narancs, citrom, stb. | 15 dekagramm | |
durvára vágott dió | 10 dekagramm | |
mazsola | 10 dekagramm | |
csoki | 10 dekagramm |
Desszertek: Őzgerinces süti, ahogy én szeretem a sok Őzgerinc recept közül.
Elkészítés
Fogsz egy nagyobb edényt, ebbe beleteszed a tojást, a cukrot, a Ramát, a tejfölt és a mézeskalács fűszerkeveréket. Robotgéppel jó alaposan elkevered, de úgy, hogy az egész egyszínű és állagú legyen. Ha ez megvan, akkor tedd bele a sütőporral elkevert lisztet. Ehhez is használj még robotgépet, majd ezután tedd bele a kandírozott gyümölcsdarabkákat, a diót és mazsolát, majd kb. fél tábla csokit (5 dkg) tördelj bele. Készíts elő 2 őzgerincformát, béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben süsd meg. Elég sok idő kell neki, én a legkisebb fokozaton 60 percig szoktam sütni. Nagyon finom, aki igazán szereti a mézeset, annak ízleni fog.