Feltöltve:

Palacsinta torony

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

szárított élesztő2 dekagramm
porcukor13 dekagramm
tej6 dl
liszt30 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
tojás2 darab
1 csipetnyi
olaj a sütéshez1 dl

Desszertek: Palacsinta torony a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az élesztőt elkeverem pici cukorral, meg a langyos tejjel. Apránként kerül bele a liszt, a tojás, a citromhéj, a maradék cukor, a só, majd habverővel sima, sűrű tésztát keverek. Egy kevés olajat hevítek a serpenyőbe, és közepes kis adagokat sütök, mind két oldalát kb. 2-2 percig, (akkora legyen mint egy teás kistányér). A kisméretű, vastag palacsintákat mindet sorban kisütöm. A torony úgy alakul, hogy 3-4 palacsinta kerül egymásra. Tölteléke változatos, mi legjobban a vaníliás-krémes-gyümölcsös változatot szeretjük. Alkalomra a joghurtot elkeverem turmixolt eperrel, vaníliás cukorral ízesítem, amit egyik sorra kenek, a másik sorra tejszínhab (habfixálóval rögzítve) kerül, a tetején hab, és eperszemek vannak csokireszelékkel. Lehet vaníliás túrós-lekváros- mazsolás-darabos dióval szórt töltelék is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 6
Megnézem

alarm_on 1"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 70"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem