Palacsinta torta
Palacsinta torta
  • timer120 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kakópor - 1 adag
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • tej - 1 liter
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • étcsokoládé pudingpor - 1 csomag
  • puncsízű pudingpor - 1 csomag
  • cukor - 10 evőkanál
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • magozott meggybefőtt - 1 pohár
  • meggylé - 4 dl
  • őrölt fahéj - 1 kávéskanál
  • babapiskóta - 20 dekagramm
  • feketekávé - 1 dl
  • rumaroma - 0.5 üvegcse

A palacsintatésztához

  • tojás - 2 darab
  • liszt - 20 evőkanál
  • só - 1 csipetnyi
  • olaj - 2 evőkanál
  • tej - 4 dl
  • szódavíz - 3 dl

Elkészítés:

  1. A palacsinta hozzávalóiból sütünk 20-22 db palacsintát, és cukrozott kakaóporral megtöltjük.
  2. A rumaromát és a kávét összeöntjük, majd a babapiskótát megmártjuk benne. A tortaformát szorosan kirakjuk a megmártott babapiskótával.
  3. 1/2 liter tejben 3 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral megfőzzük a vaníliaízű pudingot. Melegen ráöntjük a babapiskótára, és hagyjuk langyosra hűlni.
  4. A palacsinták végét levágjuk, hogy egyenes legyen. A tortaformát a széléről befele haladva, csigavonalban megrakjuk kakaós palacsintákkal.
  5. 1/2 l tejben 3 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral megfőzzük az étcsokoládés pudingot, és ráöntjük melegen a palacsintákra, majd hagyjuk hűlni.
  6. A meggyet lecsepegtetjük, rárakjuk a csokoládés puding tetejére, és finoman megszórjuk őrölt fahéjjal.
  7. 4 dl meggylevet 4 evőkanál cukorral, 1 csomag puncsízű pudinggal, 1 csomag vaníliás cukorral megfőzünk. Ráöntjük a meggy tetejére, és a tortát 3-4 órára hűtőbe tesszük.