Feltöltve:

Palacsintatésztában sült eper

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

nagyobb eper20 darab
liszt10 dekagramm
porcukor4 evőkanál
tojás3 darab
tej2 dl
olaj a sütéshez1 liter
őrölt fahéj1 kevés
friss citromfű1 kevés
1 darab

Öntethez

eper30 púpos evőkanál
házi eperlekvár5 dekagramm
narancshéjból készült likőr5 cl
Ráma2 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
őrölt fahéj1 kevés

Desszertek: Palacsintatésztában sült eper a sok Palacsinta recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet a tojássárgával, pici sóval és kevés tejjel simára keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét. Az eperszemeket ebbe a sűrű palacsintatésztába mártjuk, és bő, forró olajban gyorsan aranysárgára sütjük. Az olajból kivéve jól lecsepegtetjük. Közben a felhevített Ramában felforraljuk az eperlekvárt, hozzáadjuk a cikkekre vágott epret, narancshéjból készült likőrrel meglocsolva, őrölt fahéjjal és vaníliás cukorral ízesítve pár pillanat alatt készre forraljuk. Tálaláskor a palacsintatésztában sült epreket tányéra helyezzük, meghintjük fahéjas porcukorral, körülöntjük a forró eperöntettel, és citromfűvel dekoráljuk.

Hozzászólások