Palacsintatésztában sült eper
Desszertek: Palacsintatésztában sült eper a sok Palacsinta recept közül.
Elkészítés
Az epret megtisztítjuk, alaposan megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A lisztet a felvert tojásokkal és a tejjel simára keverjük. Egy csipetnyi sóval ízesítjük, és annyi vízzel hígítjuk, hogy nagyon sűrű palacsintatészta állagú legyen. A leszárogatott epreket egyenként a sűrű tésztába mártjuk, majd bő, forró olajba tesszük, és minden oldalukat aranysárgára sütjük. A mártáshoz az epret megtisztítjuk, megmossuk, lecsumázzuk, és cikkekre vágjuk. A cukorral meghintve tűzre tesszük. A borral meglocsoljuk, és addig főzzük, amíg leve besűrűsödik. A sült epreket papírtörlőn leszárítjuk, majd tányérra rendezzük, és a boros mártással körülöntve forrón tálaljuk.