Feltöltve:

Palacsintatorta

1
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tetejére

csokoládé200 gramm
olaj2 evőkanál

A tésztához

cukor6 evőkanál
tojás1 darab
tej6 evőkanál
olvasztott zsír6 evőkanál
sütőpor1 csomag
1 kevés
liszt, amennyit felvesz1 adag

A krémhez

csokoládés puding2 csomag
cukor7 evőkanál
tej7 dl
Ráma50 púpos evőkanál

Desszertek: Palacsintatorta a sok Torta , Palacsintatorta recept közül.

Elkészítés

1

A hozzávalókat összegyúrjuk annyi liszttel, hogy nyújtható tésztát kapjunk. 6 cipót formálunk belőle, és nyújtótáblán szép kerekre kinyújtjuk. Akkora legyen, mint a palacsintasütő amelyikben megsütjük, (a palacsintasütőt nem kell megkenni, mert anélkül is megsül). Mikor egyik fele megsült megfordítjuk, a másik felét is megsütjük, majd sorba mind a 6 lapot így sütjük meg. A pudingot elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Miután levesszük a tűzről hozzáadjuk a Ramát és addig kevergetjük amíg nem hűl egy keveset, majd összerakjuk a lapokat. A tetejére gőz fölött megolvasztjuk a csokit, hozzáadunk 2 kanál olajat és ezzel kenjük be a tetejét.

Hozzászólások