Panda muffinok
Panda muffinok
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

    a csokis muffinokhoz

    • Rama Vajas Íz - 125 gramm
    • kristálycukor - 125 gramm
    • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
    • tojás - 2 darab
    • csokoládé - 50 gramm
    • liszt - 200 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 2 teáskanál
    • kakaópor - 15 gramm
    • só - 1 csipetnyi
    • tej - 125 milliliter
    • natúr krémsajt - 150 gramm
    • porcukor - 15 gramm
    • mini csokis keksz - 24 darab
    • kerek csokicukorka (csokipasztilla) - 24 darab
    • nagyobb barna csokicukorka - 12 darab
    • barna cukormáz vagy Dr. Oetker Dekor toll csokoládéízű - darab

    Elkészítés:

    1. Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra (légkeveréses sütő esetén 180°C-ra). A muffinformákat vékonyan kenjük ki Rama Vajas Ízzel, vagy helyezzünk a mélyedésekbe papír kapszlikat.
    2. A Rama Vajas Ízt keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután keverjük hozzá egyenként a tojásokat is.
    3. A csokoládét vágjuk apró kockákra. A lisztet, sütőport, kakaóport és a sót keverjük össze egy tálban, majd a tejjel felváltva apránként keverjük a tojásos-Rama Vajas Ízes masszához. Keverjük bele az apróra vágott csokoládét is.
    4. A masszát adagoljuk a muffin kapszlikba, és süssük meg a sütiket kb. 25 perc alatt. Akkor jó, ha a tűpróbánál a tű tisztán jön ki a tésztából. Hagyjuk kihűlni.
    5. Közben a sajtkrémet keverjük simára a porcukorral, és kenjük a kihűlt muffinok tetejére.
    6. A mini csokis kekszekből vágjunk le egy kis darabot, a nagyobb részét pedig tegyük a muffinra, ez lesz a panda macik füle (a leeső darabokat be is kapkodhatják az apróságok). A kisebb csokipasztillákból lesznek a szemek, a nagyobb csokicukorkákból pedig az orr.
    7. A barna színű cukormázból rajzoljuk meg a macik száját. TIPP: a barna színű cukormázat saját magunk is elkészíthetjük: keverjünk össze 2 evőkanál porcukrot kakaóporral és apránként keverjük el annyi tejjel, amennyitől sűrű, de kissé folyós masszát kapunk. Cukromáz helyett olvaszthatunk csokoládét is. A folyékony mázat töltsük eldobható habzsákba vagy neylon zacskóba, vágjunk pici lyukat a végére, így rajzoljuk meg a pandamacik száját.

    Sütéshez