Pándi meggytorta
Pándi meggytorta
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • 8 tojásos piskótalap - 1 darab
  • magozott meggy - 30 dekagramm
  • meggylé - 4.5 dl
  • vaníliás pudingpor - 2 darab
  • fahéj - 1 kevés
  • citrom - 1 púpos evőkanál
  • cukor - 12 dekagramm
  • étkezési zselatin - 1.5 dekagramm
  • tejszín - 4 dl

Elkészítés:

  1. Megsütjük a piskótát, közben nekilátunk a krémnek. Közepes nagyságú edénybe beletesszük a pudingport, a cukrot, a fahéjat, a citromlét és a zselatint. Ezeket kb. a fele meggylével összekeverjük, a kimaradt meggylevet külön edényben forrásig hevítjük, majd ráöntjük az előbb leírtakra. Összekeverés után a tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Vigyázni kell, nehogy csomós legyen. Olyan állagúra főzzük, mint a pudingot. Ha ez megvan, belekeverjük a lecsorgatott meggyet és ezt az egészet langyosra kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a piskótát 3 lapra vágjuk és megkenjük a meggyes krémmel. Erre jön a tejszínnek kb. a fele, majd beborítjuk a másik lappal és ismét megkenjük a meggyes krémmel és a tejszínnel. A torta bevonása ízlés szerint.