Feltöltve:

Pándi meggytorta

access_alarm 180
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A fehér krémhez

tojássárgája2 darab
zselatinpor1 evőkanál
tejszín2.5 dl
mascarpone15 dekagramm
fehér csokoládé7 dekagramm
cukor8 dekagramm
tej2 dl

A díszítéshez

meggy1 darab
dióbél1 darab
tejszín2.5 dl

A meggyes krémhez

meggylikőr1 dl
fahéj0.5 teáskanál
cukor7 dekagramm
meggylé2 dl
vaníliás pudingpor1 csomag
citrom0.5 darab
meggy36 dekagramm

A tésztához

tojás3 darab
fahéj0.5 teáskanál
sütőpor1 darab
liszt19 dekagramm
citrom0.5 darab
olvasztott Rama7 dekagramm
olaj1 dl
tej3 evőkanál
meggy14 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojásokat a cukorral vízgőz felett felverjük, amíg kemény habot nem kapunk. A meggyet kissé összetörjük, a tejet, az olvasztott Ramát, az olajat hozzáadjuk, a citrom héját belereszeljük, és 1 kiskanálnyit a levéből is belecsurgatunk, majd a habbá vert cukros tojást beleforgatjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a masszához adjuk. Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, 3 tésztát sütünk belőle 210 fokos forró sütőben, kb. 10-12 perc alatt. Nagyon lágy tésztát kapunk, de ez így jó. Sütőpapírt meghintünk cukorral, és erre borítjuk a kisült tésztát. A tejet a cukorral felforraljuk, a fehér csokit beletördeljük, felolvasztjuk. A mascarponét a tojássárgával simára keverjük, beleöntjük a tejbe, sűrűre főzzük. Ha darabos lenne, a tűzről levéve merülő mixerrel simára keverjük, majd langyosra hűtjük. A meggyet ledaráljuk, a citrom héját belereszeljük, a levét is belecsöpögtetjük. A pudingporral, a meggylével, és a cukorral összedolgozzuk, kevergetve sűrűre főzzük. A végén fahéjjal és a meggylikőrrel fűszerezzük. Langyosra hűtjük. A csokoládés mascarponekrémhez való tejszínt felverjük, hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott, majd felforralt zselatint, aztán ezt a csokis mascarponehoz adjuk. A tésztalap köré tortagyűrűt kapcsolunk. Az első tésztalapot megkenjük a meggyes krém felével, majd a mascarponés krém harmadával. Erre kerül a második tésztalap, megint meggykrém, majd a fehér krém. Az utolsó tésztalapot már csak fehér krémmel kenjük meg, ez lesz a teteje. Több órára hűtőszekrénybe tesszük. A díszítéshez a habtejszínt keményre verjük, bevonjuk vele a torta oldalát, és tetejére 16 habrózsát teszünk. Ezekre meggyszemeket teszünk, közepére durvára vágott diót hintünk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem