Papagáj sütemény
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
kristálycukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 30 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tejföl | 3 dl | |
tojás | 4 darab | |
puncs ízű pudingpor | 1 csomag | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
citrom leve | 2 darab | |
porcukor (annyi, amennyit a citromlé felvesz, de folyós maradjon) | 1 kevés |
Desszertek: Papagáj sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A cukrot, a Ramát és a tojásokat habosra keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a tejfölt és a sütőporral elkevert lisztet, majd jól összedolgozzuk. Három részre osztjuk az így kapott tésztát.
2
Az egyikhez hozzákeverjük a pudingport, a másikhoz a kakaót, a harmadikhoz pedig a vaníliás cukrot. Ramával kikent, papírral bélelt tepsibe evőkanállal felváltva belerakosgatjuk a színes tésztákat, hogy tarka legyen.
3
Előmelegített sütőben, lassú tűzön sütjük. Ha kész, forrón a tetejére öntjük a citromléből és cukorból készült szirupot.