Feltöltve:

Papagáj szelet

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

porcukor35 dekagramm
tojás4 darab
Ráma25 dekagramm
liszt25 dekagramm
1 csipetnyi
szódabikarbóna1 kávéskanál
tejföl1.5 dl
csokoládés pudingpor1 csomag
vaníliás pudingpor1 csomag
puncs ízű pudingpor1 csomag

A mázhoz

tortabevonó csokoládé10 dekagramm
étolaj1 csapott mokkáskanál

A díszítéshez

dekor cukordara1 adag

Szükséges még

őzgerinc forma2 darab

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

Desszertek: Papagáj szelet a sok

Elkészítés

1

A Ramát a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe egy csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk, a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük. Ramával kikent és kilisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adagoljuk, majd a végén egy kicsit összerázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk vele és színes cukorral megszórjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem