Papagáj szelet
Hozzávalók
A tésztához
porcukor | 35 dekagramm |
---|---|
tojás | 4 darab |
Ráma | 25 dekagramm |
liszt | 25 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
tejföl | 1.5 dl |
csokoládés pudingpor | 1 csomag |
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
puncs ízű pudingpor | 1 csomag |
A mázhoz
tortabevonó csokoládé | 10 dekagramm |
---|---|
étolaj | 1 csapott mokkáskanál |
A díszítéshez
dekor cukordara | 1 adag |
---|
Szükséges még
őzgerinc forma | 2 darab |
---|
A forma kikenéséhez
Ráma | 1 darab |
---|---|
liszt | 1 darab |
Desszertek: Papagáj szelet a sok
Elkészítés
1
A Ramát a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztbe egy csipet sót és 1 kávéskanál szódabikarbónát keverünk. Ezután a tojások fehérjéjét kemény habbá verjük és a habosra kevert tojássárgás masszához adagoljuk, a liszttel és a tejföllel felváltva. Az így kapott tésztát 3 részre osztjuk. Az egyikbe csokoládés, a másikba vaníliás, a harmadikba a puncsos pudingport keverjük. Ramával kikent és kilisztezett őzgerincbe kanalanként felváltva adagoljuk, majd a végén egy kicsit összerázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a kihűlt süteményt bevonjuk vele és színes cukorral megszórjuk.