Paradicsomos, krémes álom
Hozzávalók
A tésztához
paradicsomlé | 12 evőkanál | |
---|---|---|
cukor | 9 evőkanál | |
étolaj | 9 evőkanál | |
szalakáli | 1 kávéskanál | |
finomliszt | 1 adag |
A krémhez
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 25 dekagramm | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tej | 5 dl | |
liszt | 6 evőkanál | |
baracklekvár | 1 evőkanál | |
barackbefőtt | 5 darab |
Desszertek: Paradicsomos, krémes álom a sok Sütemények , Krémes recept közül.
Elkészítés
1
A paradicsomlevet a cukorral és az olajjal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a szalakálit és annyi lisztet, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Előmelegített sütőben 4 lapot sütünk belőle egy kb. 25x35 cm-es tepsi hátán. A Ramát a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tejben állandó keverés mellett sűrűre főzzük a lisztet, majd langyosan összekeverjük a Ramával. A krémet kettéosztjuk, az egyik felét citromhéjjal és citromlével ízesítjük, a másik adag krémhez baracklekvárt és ízlés szerint apróra vágott barackbefőttet kanalazunk és jól összekeverjük. A tésztalapokat a krémmel váltakozva megtöltjük, majd csokiöntettel díszítjük.