Paradicsomos szelet
Hozzávalók
krem
tej | 0.5 liter | |
---|---|---|
liszt | 5 evőkanál | |
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
citromhéj | 1 darab |
Tészta
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
paradicsomlé | 10 evőkanál | |
olaj | 10 evőkanál | |
szalakálé | 0.5 csomag | |
porcukor | 10 evőkanál |
Desszertek: Paradicsomos szelet a sok
Elkészítés
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Négy vékony lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk. Először nagy lángon, majd pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül.
Négy dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel. Miután felforrt, beleöntjük a lisztes-tejes keveréket és sűrűre főzzük. A puha Ramát habosra keverjük a cukorral és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a habos Ramát is.
Összeállítás: egy lap, rá a krém, még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk), majd még egy lap és rá a krém másik fele. Végül bezárjuk az utolsó lappal.
Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. Nekem két napot állt és így tökéletesen megpuhult a tészta.