Feltöltve:

Paradicsomos szelet

70
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

krem

tej0.5 liter
liszt5 evőkanál
Ráma20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
citromhéj1 darab

Tészta

liszt40 dekagramm
paradicsomlé10 evőkanál
olaj10 evőkanál
szalakálé0.5 csomag
porcukor10 evőkanál

Desszertek: Paradicsomos szelet a sok

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. Négy vékony lapot nyújtunk belőle, amit tepsi hátán kisütünk. Először nagy lángon, majd pár perc múlva csökkentjük a hőfokot. Hamar megsül.

2

Négy dl tejet felteszünk forrni, a maradék 1 dl-t csomómentesre keverjük a liszttel. Miután felforrt, beleöntjük a lisztes-tejes keveréket és sűrűre főzzük. A puha Ramát habosra keverjük a cukorral és a citromhéjat is belerakjuk. Miután a krém kihűlt, hozzákeverjük a habos Ramát is.

3

Összeállítás: egy lap, rá a krém, még egy lap, rá lekvár (ne sajnáljuk), majd még egy lap és rá a krém másik fele. Végül bezárjuk az utolsó lappal.

4

Hűtőben pihentetjük minimum 24 órát. Nekem két napot állt és így tökéletesen megpuhult a tészta.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem