Paradicsomos zserbó
Hozzávalók
A krémhez
vaníliás cukor | 2 csomag | |
---|---|---|
citrom leve | 1 darab | |
cukor | 20 dekagramm | |
Rama margarin | 25 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
liszt (csapott) | 15 evőkanál | |
tej | 1 liter |
A mázhoz
Rama margarin | 8 dekagramm | |
---|---|---|
víz | 2 evőkanál | |
cukor | 4 evőkanál | |
kakaó | 3 evőkanál |
A tésztához
liszt | 10 evőkanál | |
---|---|---|
só | 1 csipetnyi | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
cukor | 10 evőkanál | |
sűrű paradicsomlé | 10 evőkanál | |
étolaj | 10 evőkanál |
Desszertek: Paradicsomos zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
Tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrunk. Három részre osztjuk, vékonyra nyújtva, normál tepsi hátán, 180 fokon, 8-10 perc alatt 3 lapot sütünk.
2
Krém: a lisztet kevés tejjel, a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet, és sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarinnal habosra kevert cukorhoz és végül hozzácsepegtetjük a citromlevet.
3
A lapokat megkenjük a krémmel és elkészítjük a csokimázat: a cukrot, a kakaót összekeverjük a vízzel, és állandóan kevergetve jól összeforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a margarint.