Feltöltve:

Parfétorta

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A torta alapjához

Ráma3 dekagramm
babapiskóta1 csomag

A babapiskóta puhításához

rumos tej2 dl

A krémhez

porcukor17 dekagramm
kakaó4 evőkanál
tojás5 egész
tej2 evőkanál
Ráma17 dekagramm
meggy, lehet befőtt is30 dekagramm

A tetejére

porcukor5 dekagramm
tejszín2 dl

A díszítéshez

meggy1 darab

Desszertek: Parfétorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Először egy tortaformát kenjünk ki Ramával. A babapiskótát mártsuk a rumos tejbe (nem szabad szétáztatni).

2

Ezt követően a formát béleljük ki a babapiskótával, hogy mindenhol fedve legyen.

3

A tojások sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük gőz fölött, majd folyamatos keverés mellett krémmé főzzük.

4

A gőzről levesszük, elvegyítjük benne a kakaót. Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a habosra kikevert Ramát is.

5

Legvégül belerakjuk a meggyet (tegyünk félre pár szemet a díszítéshez) és a tojások fehérjének felvert habját. A babapiskótákra öntjük és 1-2 órára hideg helyre, majd a mélyhűtőszekrénybe tesszük kb. egy napra, hogy megszilárduljon.

6

A mélyhűtőből kivéve levesszük a tortakarimát, tálra csúsztatjuk, vaníliás cukorral ízesített, habbá vert tejszínnel bevonjuk és meggyszemekkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem