Parfétorta
Desszertek: Parfétorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
Először egy tortaformát kenjünk ki Ramával. A babapiskótát mártsuk a rumos tejbe (nem szabad szétáztatni).
Ezt követően a formát béleljük ki a babapiskótával, hogy mindenhol fedve legyen.
A tojások sárgáját a porcukorral és a tejjel habosra keverjük gőz fölött, majd folyamatos keverés mellett krémmé főzzük.
A gőzről levesszük, elvegyítjük benne a kakaót. Ha langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a habosra kikevert Ramát is.
Legvégül belerakjuk a meggyet (tegyünk félre pár szemet a díszítéshez) és a tojások fehérjének felvert habját. A babapiskótákra öntjük és 1-2 órára hideg helyre, majd a mélyhűtőszekrénybe tesszük kb. egy napra, hogy megszilárduljon.
A mélyhűtőből kivéve levesszük a tortakarimát, tálra csúsztatjuk, vaníliás cukorral ízesített, habbá vert tejszínnel bevonjuk és meggyszemekkel díszítjük.