Párizsikrémes torta
Párizsikrémes torta
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • kakaós piskótalap - 1 darab

Krémhez

  • tejszín - 2 dl
  • kakaópor - 10 dekagramm
  • cukor - 20 dekagramm
  • Ráma - 1 púpos evőkanál
  • meggybefőtt - 1 pohár

Díszítéshez

  • tortabevonó - 1 tábla

Elkészítés:

  1. A tejszínt a cukorral felfőzzük, majd hozzáadjuk a kakaóport és besűrítjük. Ezután hozzákeverjük a Rama egyharmadát és lassú kevergetés mellett kihűtjük. A kétharmad Ramát kihabosítjuk, hozzákeverjük a lehűtött kakaós tejszínt és jól összedolgozzuk. A kész krém egy részét félretesszük a díszítéshez. A piskótát háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, belenyomkodjuk a meggy egy részét, rátesszük a következő lapot és ugyanígy befedjük krémmel és meggyel. A harmadik lapot is rátesszük, csokimázzal bevonjuk. A megmaradt krémmel és meggyszemekkel díszítjük.