Pásztor Anna Csokis-karamellás körtetortája
Hozzávalók
A piskótához
Rama Classic | 100 gramm | |
---|---|---|
Liszt | 150 gramm | |
Cukor | 150 gramm | |
Étcsokoládé | 150 gramm | |
Tojás | 4 darab | |
Sütőpor | 8 gramm | |
Só | 1 csipetnyi |
A körtés krémhez
cukorral felfőzött körte | 600 gramm | |
---|---|---|
vaniliás puding | 1 csomag | |
rostos körtelé | 150 milliliter |
A fehércsokis krémhez
tejszín | 1 dl | |
---|---|---|
rostos körtelé | 100 milliliter | |
Fehércsokoládé | 200 gramm | |
habfixáló | 1 csomag |
A karamell szószhoz
Rama Vajas Íz | 25 gramm | |
---|---|---|
Cukor | 150 gramm | |
víz | 3 evőkanál | |
tejszín | 70 milliliter | |
cukorral felfőzött körte | 200 gramm | |
Só | ízlés szerinti adag |
Sütéshez
Sütési idő | 30 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | 18 cm átmérőjű tortaforma |
A Rama Süti Challenge 3. évadának energiabombája Pásztor Anna volt, aki valósággal berobbant a konyhába. Habár a nehezítéseket könnyedén vette, a recepttel azért meg kellett küzdenie, és ebbe a süteménybe még Szabó Simon bicskája is majdnem beletört. A Rama Süti Challenge záró epizódjához méltó, történelmi csatákat meghazudtoló küzdelem végén itt is egy rendkívül finom és még inkább egyedi sütemény sült ki. Ne hagyjátok ki ti se!
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgákat egy tálban a cukorral kikeverjük.
Gőz fölött a RAMA Vajas Ízt megolvasztjuk, majd belekeverjük a felaprított étcsokoládét és kevergetve összeolvasztjuk. Kis hűlés után összedolgozzuk a tojássárgás keverékkel, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Belesimítjuk a tortaformába és tűpróbáig sütjük (kb. 30perc).
A körtét a körtelével botmixerrel összepürésítjük, majd belekeverjük a pudingport és lassú tűzön sűrűre főzzük.
A tejszínt a körtelével felforrósítjuk, majd beleolvasztjuk a fehér csokoládét. Kihűlés után, a habfixálót hozzáadva habverővel felhabosítjuk.
A karamellszószhoz a cukrot a vízzel lassan aranybarnára főzzük, kis hűlés után belekeverjük a Rama Vajas Ízt, majd a tejszínt. Beleforgatjuk a felkockázott körtét és együtt hagyjuk kihűlni.
A kihűlt piskótát 4 részre vágjuk. Az alsó lapra körtés krém, majd a második lapra fehércsokis krém, a harmadik lapra ismét körtés krém kerül. A tetejét megkenjük a maradék fehércsokis krémmel, rákanalazzuk a kihűlt körtedarabokat a karamellöntetből, majd a karamellöntettel meglocsoljuk.