Feltöltve:

Pásztor Anna Csokis-karamellás körtetortája

access_alarm 80
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

Rama Classic100 gramm
Liszt150 gramm
Cukor150 gramm
Étcsokoládé150 gramm
Tojás4 darab
Sütőpor8 gramm
1 csipetnyi

A körtés krémhez

cukorral felfőzött körte600 gramm
vaniliás puding1 csomag
rostos körtelé150 milliliter

A fehércsokis krémhez

tejszín1 dl
rostos körtelé100 milliliter
Fehércsokoládé200 gramm
habfixáló1 csomag

A karamell szószhoz

Rama Vajas Íz25 gramm
Cukor150 gramm
víz3 evőkanál
tejszín70 milliliter
cukorral felfőzött körte200 gramm
ízlés szerinti adag

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 18 cm átmérőjű tortaforma

A Rama Süti Challenge 3. évadának energiabombája Pásztor Anna volt, aki valósággal berobbant a konyhába. Habár a nehezítéseket könnyedén vette, a recepttel azért meg kellett küzdenie, és ebbe a süteménybe még Szabó Simon bicskája is majdnem beletört. A Rama Süti Challenge záró epizódjához méltó, történelmi csatákat meghazudtoló küzdelem végén itt is egy rendkívül finom és még inkább egyedi sütemény sült ki. Ne hagyjátok ki ti se!

Elkészítés

1. lépés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgákat egy tálban a cukorral kikeverjük.

2. lépés

Gőz fölött a RAMA Vajas Ízt megolvasztjuk, majd belekeverjük a felaprított étcsokoládét és kevergetve összeolvasztjuk. Kis hűlés után összedolgozzuk a tojássárgás keverékkel, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Belesimítjuk a tortaformába és tűpróbáig sütjük (kb. 30perc).

3. lépés

A körtét a körtelével botmixerrel összepürésítjük, majd belekeverjük a pudingport és lassú tűzön sűrűre főzzük.

4. lépés

A tejszínt a körtelével felforrósítjuk, majd beleolvasztjuk a fehér csokoládét. Kihűlés után, a habfixálót hozzáadva habverővel felhabosítjuk.

5. lépés

A karamellszószhoz a cukrot a vízzel lassan aranybarnára főzzük, kis hűlés után belekeverjük a Rama Vajas Ízt, majd a tejszínt. Beleforgatjuk a felkockázott körtét és együtt hagyjuk kihűlni.

6. lépés

A kihűlt piskótát 4 részre vágjuk. Az alsó lapra körtés krém, majd a második lapra fehércsokis krém, a harmadik lapra ismét körtés krém kerül. A tetejét megkenjük a maradék fehércsokis krémmel, rákanalazzuk a kihűlt körtedarabokat a karamellöntetből, majd a karamellöntettel meglocsoljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem