Feltöltve:

Pásztor Anna Csokis-karamellás körtetortája

80
Közepes
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

Rama Classic100 gramm
Liszt150 gramm
Cukor150 gramm
Étcsokoládé150 gramm
Tojás4 darab
Sütőpor8 gramm
1 csipetnyi

A körtés krémhez

cukorral felfőzött körte600 gramm
vaniliás puding1 csomag
rostos körtelé150 milliliter

A fehércsokis krémhez

tejszín1 dl
rostos körtelé100 milliliter
Fehércsokoládé200 gramm
habfixáló1 csomag

A karamell szószhoz

Rama Vajas Íz25 gramm
Cukor150 gramm
víz3 evőkanál
tejszín70 milliliter
cukorral felfőzött körte200 gramm
ízlés szerinti adag

Sütéshez

Sütési idő 30 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 18 cm átmérőjű tortaforma

A Rama Süti Challenge 3. évadának energiabombája Pásztor Anna volt, aki valósággal berobbant a konyhába. Habár a nehezítéseket könnyedén vette, a recepttel azért meg kellett küzdenie, és ebbe a süteménybe még Szabó Simon bicskája is majdnem beletört. A Rama Süti Challenge záró epizódjához méltó, történelmi csatákat meghazudtoló küzdelem végén itt is egy rendkívül finom és még inkább egyedi sütemény sült ki. Ne hagyjátok ki ti se!

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pici sóval kemény habbá verjük.
A tojássárgákat egy tálban a cukorral kikeverjük.

2

Gőz fölött a RAMA Vajas Ízt megolvasztjuk, majd belekeverjük a felaprított étcsokoládét és kevergetve összeolvasztjuk. Kis hűlés után összedolgozzuk a tojássárgás keverékkel, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.
Belesimítjuk a tortaformába és tűpróbáig sütjük (kb. 30perc).

3

A körtét a körtelével botmixerrel összepürésítjük, majd belekeverjük a pudingport és lassú tűzön sűrűre főzzük.

4

A tejszínt a körtelével felforrósítjuk, majd beleolvasztjuk a fehér csokoládét. Kihűlés után, a habfixálót hozzáadva habverővel felhabosítjuk.

5

A karamellszószhoz a cukrot a vízzel lassan aranybarnára főzzük, kis hűlés után belekeverjük a Rama Vajas Ízt, majd a tejszínt. Beleforgatjuk a felkockázott körtét és együtt hagyjuk kihűlni.

6

A kihűlt piskótát 4 részre vágjuk. Az alsó lapra körtés krém, majd a második lapra fehércsokis krém, a harmadik lapra ismét körtés krém kerül. A tetejét megkenjük a maradék fehércsokis krémmel, rákanalazzuk a kihűlt körtedarabokat a karamellöntetből, majd a karamellöntettel meglocsoljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem