Feltöltve:

Pavlova torta tejszínhabbal és gyümölcsökkel

120
Könnyű
6 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

tojásfehérje4 darab
cukor250 gramm
kukoricakeményítő2 teáskanál
1 csipetnyi
fehérborecet1 evőkanál
vanília aroma0.5 kávéskanál

A tetejére

habtejszín300 milliliter
porcukor2 evőkanál
vegyes gyümölcs (eper, málna, ribizli, szeder, stb.)300 gramm

Sütéshez

Sütési idő 60 perc
Sütési hőmérséklet 140 °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt sütőlemez

Desszertek: Pavlova torta tejszínhabbal és gyümölcsökkel a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Egy tiszta fém tálban kézi habverővel kezdjük el habbá verni a csipetnyi sóval elkevert fehérjét. Amikor már fehéredik és puha habos, kanalanként adagolva keverjük bele a cukrot.
Verjük kemény habbá.

2

Szitáljuk bele a keményítőt, adjuk hozzá a vanília aromát, a borecetet, majd forgassuk bele egy kanállal.

3

Rajzoljunk fel egy 20cm-es kört a sütőpapír hátoldalára. A sütőpapírral béleljük ki a sütőlemezt. Erre kenjük a tojáshabot az előrerajzolt minta alapján. A közepére alakítsunk ki egy kisebb mélyedést.
(Ez később a díszítésnél lesz fontos.)

4

Tegyük a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, amit egyből állítsunk át 130ºC-ra.
Süssük egy órán át a pavlovát, majd kissé nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.

5

A porcukorral felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálaljuk.

6

TIPP: ez a sütemény könnyen szezonálissá alakítható. Nyáron friss gyümölcsökkel, télen pedig befőttel és csokoládészósszal tálalhatjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

1"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

200"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

80"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 5
Megnézem