Pavlova torta tejszínhabbal és gyümölcsökkel
Pavlova torta tejszínhabbal és gyümölcsökkel
  • timer120 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojásfehérje - 4 darab
  • cukor - 250 gramm
  • kukoricakeményítő - 2 teáskanál
  • só - 1 csipetnyi
  • fehérborecet - 1 evőkanál
  • vanília aroma - 0.5 kávéskanál

A tetejére

  • habtejszín - 300 milliliter
  • porcukor - 2 evőkanál
  • vegyes gyümölcs (eper, málna, ribizli, szeder, stb.) - 300 gramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Egy tiszta fém tálban kézi habverővel kezdjük el habbá verni a csipetnyi sóval elkevert fehérjét. Amikor már fehéredik és puha habos, kanalanként adagolva keverjük bele a cukrot. Verjük kemény habbá.
  2. Szitáljuk bele a keményítőt, adjuk hozzá a vanília aromát, a borecetet, majd forgassuk bele egy kanállal.
  3. Rajzoljunk fel egy 20cm-es kört a sütőpapír hátoldalára. A sütőpapírral béleljük ki a sütőlemezt. Erre kenjük a tojáshabot az előrerajzolt minta alapján. A közepére alakítsunk ki egy kisebb mélyedést. (Ez később a díszítésnél lesz fontos.)
  4. Tegyük a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, amit egyből állítsunk át 130ºC-ra. Süssük egy órán át a pavlovát, majd kissé nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. A porcukorral felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálaljuk.
  6. TIPP: ez a sütemény könnyen szezonálissá alakítható. Nyáron friss gyümölcsökkel, télen pedig befőttel és csokoládészósszal tálalhatjuk.

Sütéshez