vegyes gyümölcs (eper, málna, ribizli, szeder, stb.)
- 300 gramm
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Egy tiszta fém tálban kézi habverővel kezdjük el habbá verni a csipetnyi sóval elkevert fehérjét. Amikor már fehéredik és puha habos, kanalanként adagolva keverjük bele a cukrot.
Verjük kemény habbá.
Szitáljuk bele a keményítőt, adjuk hozzá a vanília aromát, a borecetet, majd forgassuk bele egy kanállal.
Rajzoljunk fel egy 20cm-es kört a sütőpapír hátoldalára. A sütőpapírral béleljük ki a sütőlemezt. Erre kenjük a tojáshabot az előrerajzolt minta alapján. A közepére alakítsunk ki egy kisebb mélyedést.
(Ez később a díszítésnél lesz fontos.)
Tegyük a 180 ºC-ra előmelegített sütőbe, amit egyből állítsunk át 130ºC-ra.
Süssük egy órán át a pavlovát, majd kissé nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
A porcukorral felvert tejszínhabbal és gyümölcsökkel tálaljuk.
TIPP: ez a sütemény könnyen szezonálissá alakítható. Nyáron friss gyümölcsökkel, télen pedig befőttel és csokoládészósszal tálalhatjuk.