Péceli zserbó
Hozzávalók
Tészta
egész tojás | 1 darab | |
---|---|---|
tojássárgája | 2 darab | |
porcukor | 3 evőkanál | |
finomliszt | 0.5 kilogramm | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál | |
Ráma | 18 dekagramm | |
tej | 0.5 bögre | |
élesztő | 2 dekagramm |
Töltelék
cukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
darált dió | 25 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag |
Bevonat
porcukor | 3 evőkanál | |
---|---|---|
kakaó | 3 evőkanál | |
víz | 3 evőkanál | |
étcsokoládé | 1 darab | |
Ráma | 1 darab |
Desszertek: Péceli zserbó a sok Zserbó recept közül.
Elkészítés
1
Egy egész tojást és 2 tojássárgát 3 ek. porcukorral elkeverünk. 1/2 kg. lisztet, 1 kk. szódabikarbónával és 18 dkg Ramával eldörzsölünk. 1/2 bögre langyos tejbe pici cukrot teszünk, majd a 2 dkg élesztőt felfuttatjuk. Ezzel összegyúrjuk a tésztát. 3 részre osztjuk és kinyújtjuk, majd rózsaszínűre sütjük. Egy lapot baracklekvárral megkenünk és a darált dió felét rászórjuk. Bevonat: 3 ek. porcukor, 3 ek. kakaó, 3 ek. víz, 1 pici étcsokoládé, pici Rama. Ezeket összefőzzük amíg sűrű nem lesz és a langyos tésztára hirtelen ráöntjük, majd elkenjük.