Feltöltve:

Péceli zserbó

60
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

egész tojás1 darab
tojássárgája2 darab
porcukor3 evőkanál
finomliszt0.5 kilogramm
szódabikarbóna1 kávéskanál
Ráma18 dekagramm
tej0.5 bögre
élesztő2 dekagramm

Töltelék

cukor25 dekagramm
darált dió25 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag

Bevonat

porcukor3 evőkanál
kakaó3 evőkanál
víz3 evőkanál
étcsokoládé1 darab
Ráma1 darab

Desszertek: Péceli zserbó a sok Zserbó recept közül.

Elkészítés

1

Egy egész tojást és 2 tojássárgát 3 ek. porcukorral elkeverünk. 1/2 kg. lisztet, 1 kk. szódabikarbónával és 18 dkg Ramával eldörzsölünk. 1/2 bögre langyos tejbe pici cukrot teszünk, majd a 2 dkg élesztőt felfuttatjuk. Ezzel összegyúrjuk a tésztát. 3 részre osztjuk és kinyújtjuk, majd rózsaszínűre sütjük. Egy lapot baracklekvárral megkenünk és a darált dió felét rászórjuk. Bevonat: 3 ek. porcukor, 3 ek. kakaó, 3 ek. víz, 1 pici étcsokoládé, pici Rama. Ezeket összefőzzük amíg sűrű nem lesz és a langyos tésztára hirtelen ráöntjük, majd elkenjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem