Pehelykönnyű mákos pite
Hozzávalók
tojássárgája | 4 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
tejföl | 2 dl | |
tojás | 5 darab | |
liszt | 30 dekagramm | |
fahéj | 1 teáskanál | |
méz | 4 dekagramm | |
só | csipetnyi | |
citrom | 2 darab | |
mák | 23 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm | |
élesztő | 3 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
rétesliszt | 1 evőkanál |
Desszertek: Pehelykönnyű mákos pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
1
Először a tölteléket készítjük el: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a Rama margarinnal, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, a citrom héjával, a mézzel és a tejföllel, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál réteslisztet, a mákot és óvatosan a tojások felvert habját.
2
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt kevés tejjel, kikeverjük a tojások sárgáját a Rama margarinnal, kevés sóval, majd hozzáadjuk a lisztet.
3
Kétfelé osztjuk a tésztát. A kikent tepsibe nyújtjuk a felét, majd a tölteléket közéje öntjük és beborítjuk a másik tésztalappal.
4
Tetejét villával megszurkáljuk és megsütjük. 180 fokos sütőben, 40 percig sütjük. Sütés után porcukorral szórjuk le.