Pehelykönnyű túrós pite
Hozzávalók
porcukor | 25 dekagramm | |
---|---|---|
+ 1 evőkanál liszt | 30 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm | |
tej | 3 dl | |
tojás | 4 darab | |
élesztő | 1 darab |
A töltelékhez
tehéntúró | 75 dekagramm | |
---|---|---|
vaníliás cukor | 1 csomag | |
mazsola | 10 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Pehelykönnyű túrós pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
Habosra verünk 4 tojássárgát 15 dkg Ramával, hozzáadunk 3 dl tejben felfuttatott élesztőt, 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát és az egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy tepsit. A töltelékhez áttörünk 75 dkg tehéntúrót. Simára keverjük 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, 1 citrom lereszelt héját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjéjét és egy evőkanál lisztet. A tésztával kibélelt tepsibe öntjük és a másik tésztacipót kinyújtva befedjük vele a túrókrémet. Körülbelül 3 órát pihentetjük, majd forró sütőbe toljuk, de a tüzet mérsékeljük sütés közben. A sütőből kivéve, tetejét még melegen porcukorral hintjük meg és kockára vágva tesszük tálra.