Pezsgőkrémmel töltött őszibarackos muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
Cukor | 10 dekagramm | |
vanillincukor | 1 csomag | |
Tojás | 2 darab | |
Liszt | 20 dekagramm | |
Sütőpor | 0.5 csomag | |
Só | 1 csipetnyi | |
apró kockára vágott őszibarackbefőtt | 20 dekagramm | |
tej | 1 dl |
Díszítéshez
őszibarackbefőtt | 1 doboz | |
---|---|---|
porcukor | 1 kevés |
Pezsgőkrémhez
pezsgő | 1 dl | |
---|---|---|
tojássárgája | 1 darab | |
porcukor | 1 evőkanál |
Desszertek: Pezsgőkrémmel töltött őszibarackos muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd keverjük hozzá egyenként a tojásokat, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet, végül pedig az őszibarackbefőttet, illetve a tejet.
A pezsgőhöz adjuk hozzá a tojássárgáját és a porcukrot, majd gőz felett állandó kevergetés mellett sűrítsük be a krémet.
Töltsük fel a muffin kapszlit, vagy szilikon muffin sütőformát félig tésztával, kanalazzunk rá egy teáskanállal a pezsgőkrémből, majd fedjük be még egy adag tésztával.
180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre, majd, ha kihűlt díszítsük porcukorral és az őszibarack szeletekkel. Kb. 12 muffin lesz belőle.