Pezsgőkrémmel töltött őszibarackos muffin
Pezsgőkrémmel töltött őszibarackos muffin
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • Cukor - 10 dekagramm
  • vanillincukor - 1 csomag
  • Tojás - 2 darab
  • Liszt - 20 dekagramm
  • Sütőpor - 0.5 csomag
  • Só - 1 csipetnyi
  • apró kockára vágott őszibarackbefőtt - 20 dekagramm
  • tej - 1 dl

Díszítéshez

  • őszibarackbefőtt - 1 doboz
  • porcukor - 1 kevés

Pezsgőkrémhez

  • pezsgő - 1 dl
  • tojássárgája - 1 darab
  • porcukor - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. Keverjük habosra a Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd keverjük hozzá egyenként a tojásokat, majd a sütőporral és a csipet sóval elkevert lisztet, végül pedig az őszibarackbefőttet, illetve a tejet.
  2. A pezsgőhöz adjuk hozzá a tojássárgáját és a porcukrot, majd gőz felett állandó kevergetés mellett sűrítsük be a krémet.
  3. Töltsük fel a muffin kapszlit, vagy szilikon muffin sütőformát félig tésztával, kanalazzunk rá egy teáskanállal a pezsgőkrémből, majd fedjük be még egy adag tésztával. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre, majd, ha kihűlt díszítsük porcukorral és az őszibarack szeletekkel. Kb. 12 muffin lesz belőle.