Pici almás kosárkák
Hozzávalók
cukor | 7 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 21 dekagramm | |
Ráma | 14 dekagramm | |
só | 1 csipetnyi | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
vaníliás cukor | 3 csomag |
Töltelék
tej | 2.5 dl | |
---|---|---|
vaníliás pudingpor | 0.5 csomag | |
kristálycukor | 8 dekagramm | |
kakaópor | 1 evőkanál | |
almabor | 5 cl | |
közepes alma | 4 darab | |
kisebb citrom leve | 0.5 darab | |
fahéj | 1 teáskanál | |
sárgabarack lekvár | 6 dekagramm | |
tojássárgája a tetejére | 1 darab |
Desszertek: Pici almás kosárkák a sok
Elkészítés
A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk, majd egyenletesen rászórjuk a szétmorzsolt, hideg Ramát. Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd mindezekből sima tésztát gyúrunk. Alufóliába göngyöljük és kb 2 órán át pihentetjük a hűtőben. A tejből, a kristálycukorból és a pudingporból megcsináljuk a pudingot, még forrón belekeverjük a kakaóport és az almabort, majd hagyjuk kihűlni és szitán átnyomjuk. A tésztát belisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és akkora köröket szúrunk ki belőle, amekkora a sütőforma. Ezekkel a körökkel kibéleljük a formákat és megtöltjük a krémmel. Az almát megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát, majd vékony gerezdekre vágjuk és ezeket rátesszük a kosárkákra. Meglocsoljuk citromlével és meghintjük a fahéjjal. Végül a tészták szélét bekenjük felvert tojássárgával és a süteményt előmelegített sütőben 180 C - on kb. 30 percig sütjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, bekenjük felforrósított lekvárral és hagyjuk kihűlni. Nagyon finom.