Feltöltve:

Pici almás kosárkák

160
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor7 dekagramm
liszt21 dekagramm
Ráma14 dekagramm
1 csipetnyi
citrom reszelt héja0.5 darab
vaníliás cukor3 csomag

Töltelék

tej2.5 dl
vaníliás pudingpor0.5 csomag
kristálycukor8 dekagramm
kakaópor1 evőkanál
almabor5 cl
közepes alma4 darab
kisebb citrom leve0.5 darab
fahéj1 teáskanál
sárgabarack lekvár6 dekagramm
tojássárgája a tetejére1 darab

Desszertek: Pici almás kosárkák a sok

Elkészítés

1

A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk, majd egyenletesen rászórjuk a szétmorzsolt, hideg Ramát. Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd mindezekből sima tésztát gyúrunk. Alufóliába göngyöljük és kb 2 órán át pihentetjük a hűtőben. A tejből, a kristálycukorból és a pudingporból megcsináljuk a pudingot, még forrón belekeverjük a kakaóport és az almabort, majd hagyjuk kihűlni és szitán átnyomjuk. A tésztát belisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és akkora köröket szúrunk ki belőle, amekkora a sütőforma. Ezekkel a körökkel kibéleljük a formákat és megtöltjük a krémmel. Az almát megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát, majd vékony gerezdekre vágjuk és ezeket rátesszük a kosárkákra. Meglocsoljuk citromlével és meghintjük a fahéjjal. Végül a tészták szélét bekenjük felvert tojássárgával és a süteményt előmelegített sütőben 180 C - on kb. 30 percig sütjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, bekenjük felforrósított lekvárral és hagyjuk kihűlni. Nagyon finom.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem