Pici almás kosárkák
Pici almás kosárkák
  • timer160 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 7 dekagramm
  • liszt - 21 dekagramm
  • Ráma - 14 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • citrom reszelt héja - 0.5 darab
  • vaníliás cukor - 3 csomag

Töltelék

  • tej - 2.5 dl
  • vaníliás pudingpor - 0.5 csomag
  • kristálycukor - 8 dekagramm
  • kakaópor - 1 evőkanál
  • almabor - 5 cl
  • közepes alma - 4 darab
  • kisebb citrom leve - 0.5 darab
  • fahéj - 1 teáskanál
  • sárgabarack lekvár - 6 dekagramm
  • tojássárgája a tetejére - 1 darab

Elkészítés:

  1. A lisztet és a porcukrot egy deszkára szitáljuk, majd egyenletesen rászórjuk a szétmorzsolt, hideg Ramát. Hozzáadjuk a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéjat, majd mindezekből sima tésztát gyúrunk. Alufóliába göngyöljük és kb 2 órán át pihentetjük a hűtőben. A tejből, a kristálycukorból és a pudingporból megcsináljuk a pudingot, még forrón belekeverjük a kakaóport és az almabort, majd hagyjuk kihűlni és szitán átnyomjuk. A tésztát belisztezett deszkán kb. 4 mm vastagra nyújtjuk és akkora köröket szúrunk ki belőle, amekkora a sütőforma. Ezekkel a körökkel kibéleljük a formákat és megtöltjük a krémmel. Az almát megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát, majd vékony gerezdekre vágjuk és ezeket rátesszük a kosárkákra. Meglocsoljuk citromlével és meghintjük a fahéjjal. Végül a tészták szélét bekenjük felvert tojássárgával és a süteményt előmelegített sütőben 180 C - on kb. 30 percig sütjük. Egy kicsit hagyjuk hűlni, bekenjük felforrósított lekvárral és hagyjuk kihűlni. Nagyon finom.